TDS merilniki prevodnosti

TDS merilniki prevodnosti

Nov

TDS merilnik prevodnosti.
  • žepna velikost merilnika
  • dobro viden displej 6mm
  • s prikazom v enotah ppm (parts per milion) ali µS (mikro siemens)
  • natančnost ±2% celotne merske skale

Več podatkov

7-14 dni

90,28 €

z DDV
Merilnik TDS je enostavni digitalni instrument namenjen za merjenja vrednosti ppm ali µS. Omogoča enostavna merjenja raztopljenih soli in drugih kemijskih elementov v vodi. Tester izpisuje vrednosti na velikem  6mm LCD prikazovalniku v enotah ppm (part-per-milion) ali µS (mikro simensih) z natančnostjo ±0.2% čez celotno merilno območje.
Merilnik meritve avtomatično prilagodi za merjenja v temperaturnem območju od 0 do +50°C, ima pa tudi možnost ročnega kalibriranja v primerih odstopanj po določenem času uporabe. 
Vzdrževanje sonde za merjenja prevodnosti
Za shranjevanje se priporoča uporaba deionizirane tekočine. V kolikor je posamezna celica zasušena ali se dalj časa ni uporabljala priporočamo, da jo za 5-10 minut namočite v destilirano vodo. Tako se v nadaljevanju lahko zagotovi pravilno in natančno izvajanje meritev. Zelo pomembno za zagotavljanje natančnosti in ponovljivosti izvajanja meritev so čiste celice vaše merilne sonde. V primeru, da je sonda umazana bodisi od masti, olja ali prstnih odtisov, odčitki vsekakor ne bodo v pričakovanih in tovarniško določenih mejah natančnosti. Tudi prevodnost merjene tekočine se v tem primeru lahko spremeni ter drastično poslabša odzivnost. 
Elektrode lahko čistimo z mešanico  isopropyl alkohola, ethyl etra in HCl (razmerje kombinacije 1:1:1). Po čiščenju elektrodo vedno oplaknemo z vodo. Večinoma se črne platinaste snovi na sondi s postopkom elektrolize v HCl uspešno odstranijo. Pri čiščenju je potrebno biti previden. Elektrode lahko očistite tudi z detergentom in/ali z dušikovo kislino (1% ). Celico večkrat spere z destilirano ali deionizirano vodo.
Specifikacije
Merilnik TDS1
Merilnik TDS2
Merilnik TDS3
Merilnik TDS4
Območje delovanja
10 - 1990
100 - 9999
10 - 1990
100 - 19900
Ločljivost
10ppm
100ppm
10µS
100µs
Natančnost
±2% čez celotno merilno območje
Tip baterije
4 x 1.5 V ploščate celice tip (LR44)
Avtonomija baterije
100 ur
Prikazovalnik
8mm LCD
Dimenzije
15 x 32 x 147mm
Teža
55g
Ohišje ABS plastika
DisplejLCD
Merska skalappm
Vir napajanja Baterije
Sonda/tip senzorjaInterni senzor
Garancija1 leto
Voda/prahMerilnik je vodoodporen

Napiši mnenje

TDS merilniki prevodnosti

TDS merilniki prevodnosti

TDS merilnik prevodnosti.
  • žepna velikost merilnika
  • dobro viden displej 6mm
  • s prikazom v enotah ppm (parts per milion) ali µS (mikro siemens)
  • natančnost ±2% celotne merske skale
Sprejemam

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?