Za doseganje dobrih in še boljših rezultatov pri cvrenju predlagamo, da upoštevate nekaj spodaj navedenih pravil. Zakaj ne bi bilo cvrtje hrustljavo, okusno, nezapečeno? Zakaj ne bi olje dlje trajalo? Povsem preprosto je.

 - Pravilno ogrejte cvrtnik. Izberite najprimernejšo temperaturo za vaše živilo. Preverite stanje olja s s testerji "FQA".


 - Uporabiti suhe živila. Izogibajte se polaganju krušnih drobtin v cvrtnik.


 - Izogibajte se soljenju izdelkov pred cvrtjem.


 - Napolnite cvrtnik do najvišje označbe. Obremenite cvrtnik.


 - Za doseganje najboljših možnih rezultatov uporabite različne cvrtnike za različne vrste živil.


 - Košare za cvrtje ne preobremenite (razmerje 1:10).


 - Preden vstavite živila v cvrtnik, odstranite velike delce (drobtine, ostanke embalaže itd.).


 - Izdelkov nikoli ne puščajte ali začinite na vrhu cvrtnika.


 - Če cvrtnika nekaj časa ne uporabljate, temperaturo znižajte na 120°C - 130°C.


 - Po vsaki uporabi filtrirajte olje. Uporabite filtracijski sistem "Termotel starter".


 - Zaustavite olje in tako preprečite oksidacijo.


 - Dokumentirajte filtracijo olja in spremembe, ki so bile izvedene. Držite se pravil HACCP. 

 

 

Izdelek dodan v seznam želja
Izdelek dodan v primerjavo

Stran uporablja piškotek za pravilno delovanje - Več o tem